21 Mart 2019 Perşembe

#Ekinoks


Bugün 21 Mart . Gece ve gündüzün eşit olduğu yılın iki gününden biri.  Bir yıl içinde iki tane ekinoks vardır. İlki bugün olduğu gibi gece gündüzün birbirine eşit olduğu ve baharın başladığı ilkbahar ekinoksu bir diğeri de 23 Eylül sonbahar ekinoksudur. Eylül ekinoksu ile de günler artık kısalmaya geceler ise uzamaya başlar.
Güneş'in Koç burcuna geçmesi ile birlikte gece ve gündüz süreleri birbirine eşit olur. Ekinoks günü itibari ile günler uzamaya ve geceler de kısalmaya başlar.

GECE VE GÜNDÜZ EŞİT

Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator'a 90°’lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator'da sıfır noktasına ulaşır. Güneş ışınları bugün itibari ile bizim bulunduğumuz Kuzey Yarım Küre'ye dik düşmeye başlar. Bizim bulunduğumuz kürede ilkbahar başlar. Dünya'da gece ve gündüz süreleri birbirine eşit olur.
Tabii ki bu bir fenomendir. Sideral yani Yıldızsal Zodyağa göre Güneş aslında hala Balık burcunda seyahat etmektedir.
Bizim kullandığımız Tropikal Zodyak ile Sideral Zodyak arasında yaklaşık 23 derecelik bir fark bulunmaktadır. Tabii bizler Tropikal Zodyak kullandığımızdan, bizim için baharın başlangıcı Güneş'in Koç burcuna geçmesi ile olur…

KOÇ ENERJİSİ ÇALIŞIYOR

Bu geçiş ile beraber yeni dönemin kapıları açılır ve doğada-tabiatta bir Koç enerjisi çalışmaya başlar. Tabiat uyanır, çiçekler açmaya başlar, tam bir mücadele dönemidir. Yeni girişimler, yeni başlangıçlar için en özel dönemdir. Hepimizin daha cesur olacağı, insiyafiti rahatça alacağı, riskleri görüp kolayla alabileceği bir dönem başlıyor aslında. Evrende “ATEŞ elementinin” yeniden kendini göstermeye başladığı sürecinde başlangıcıdır.
23 Eylül durumu ise şöyle: Kuzey Yarım Küre ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator'a 90°’lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator'da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre'ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre'de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre'de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre' de İlkbahar, Kuzey Yarım Küre' de Sonbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer.
Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür.
Dünya'da gece ve gündüz birbirine eşit olur.
Bu tarih;
a)Kuzey Kutup Noktası' nda altı aylık gecenin
b)Güney Kutup Noktası' nda ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.

Hiç yorum yok: